Onderzoek

Heb je vragen over de ontwikkeling, het functioneren of de capaciteiten van je kind? Of ben je op zoek naar handelingsadviezen voor jezelf of de leerkracht op school? Dan kan een onderzoek antwoord geven op je vragen.

DIT KAN PRAKTIJK JONG GELEERD VOOR JOU EN JE KIND BETEKENEN:

Je kunt bij Praktijk Jong Geleerd terecht met vragen over zowel het leren als het gedrag van je kind. Een kort screenend onderzoek is mogelijk, maar ook een uitgebreider onderzoek. Afhankelijk van de hulpvraag kan een onderzoek bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Intelligentieonderzoek (gericht op de capaciteiten); voor kinderen, jongeren én (jong)volwassenen.
  • Functieonderzoek (gericht op de aandacht en concentratie en het geheugen)
  • Persoonlijkheidsonderzoek (gericht op het welbevinden en de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind)
  • Observatie (thuis en/of op school)

De uitkomsten uit het onderzoek zijn beschrijvend en de nadruk ligt op concrete praktische adviezen (voor ouders en leerkrachten).

Praktijk Jong Geleerd stelt geen diagnoses vast, zoals dyslexie, dyscalculie, ADHD, Autisme of ODD. Wil je wel een (gedrags)diagnose? Dan kun je het beste contact opnemen met een instelling binnen de generalistische basis GGZ (o.a. je huisarts kan je in dat geval doorverwijzen).

Wil je weten of Praktijk Jong Geleerd je hulpvraag kan beantwoorden? Schroom dan niet om contact op te nemen. Samen bespreken we wat de mogelijkheden zijn.

WIL JE MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?