Cursus ‘Naar de brugklas’

Voor veel kinderen is de overstap van de basisschool naar de middelbare school/voortgezet onderwijs een spannende stap en een ingrijpende verandering. Er gaat veel veranderen… Ze gaan naar een grotere school, krijgen verschillende leerkrachten, nieuwe vakken, meer huiswerk, nieuwe talen, en ga zo maar door….

In deze cursus wil ik uw kind beter voorbereid en met meer zelfvertrouwen de overstap laten maken naar de brugklas. Uw kind leert een aantal effectieve leerstrategieën en krijgt praktische tips.

Inhoud van de cursus:

  • Woordjes leren in een vreemde taal, hoe doe je dat op een handige manier?
  • Hoe maak je goede aantekeningen?
  • Hoe leer je op een slimme en efficiënte manier voor een toets?
  • Mindmappen; hoe doe je dat en wanneer kun je het gebruiken?
  • Agendagebruik en huiswerkplanning; hoe houd je overzicht en zorg je ervoor dat je alles op tijd af krijgt?
  • Zelfvertrouwen vergroten (hoe om te gaan met deze nieuwe, leuke maar ook spannende stap?)

Na afloop van iedere bijeenkomst krijgt uw kind een opdracht mee naar huis die de volgende bijeenkomst besproken wordt. Ten behoeve van de effectiviteit van de cursus is het belangrijk dat het huiswerk gemaakt wordt.

Praktische informatie:

Dag en tijdstip van de cursus:
De cursus van 2021 is al van start gegaan. Opgeven is niet meer mogelijk.

Groepsgrootte:
4-6 kinderen per groep.

Kosten:
€150,- (voor 6 bijeenkomsten; inclusief materialen)

Plaats:
De cursus wordt gegeven vanuit de praktijk (Frankrijkstraat 235 in Lent). Er kan voldoende afstand worden gehouden en de kinderen werken individueel of in tweetallen op afstand van andere tweetallen.

Meedoen in 2022?

Wilt u op de hoogte worden gehouden over deze cursus voor het voorjaar van 2022? Geef uw gegevens door en ik bericht u vrijblijvend zodra er meer bekend is (rond februari 2022). 

Reactie van ouders:

“De cursus is een goede voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Een korte training waar de kinderen inhoudelijk op efficiënte wijze tools krijgen aangeboden om snel mee aan de slag te kunnen”.

“Onze dochter heeft een duidelijk inzicht gekregen hoe ze haar huiswerk moet plannen. Het heeft haar veel zekerheid gegeven”

WILT U MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?