Boosheid/woedeaanvallen

Is uw kind regelmatig of vaak boos? Heeft uw kind woedeaanvallen? Heeft uw kind of heeft de omgeving van uw kind (ouders, leerkracht, leeftijdsgenoten) hier last van? Dan kan het raadzaam zijn om begeleiding in te schakelen.

Boosheid is een normale emotie; we herkennen hem allemaal. Ook kinderen zijn weleens boos. Een kind kan bijvoorbeeld boos worden als hij zijn zin niet krijgt, iemand anders onaardig doet of wanneer dingen anders lopen dan verwacht. Wanneer uw kind te vaak of te erg boos wordt en zelf niet goed met deze emotie weet om te gaan, is het verstandig hem/haar hier bij te helpen. Het is namelijk niet alleen voor de omgeving lastig, maar ook voor uw kind zelf. Uw kind wil waarschijnlijk niet steeds zo boos worden, maar weet niet goed wat hij met deze emotie aan moet en weet niet goed hoe op een andere manier te reageren.

Dit kan Praktijk Jong Geleerd voor uw kind betekenen:

Tijdens de begeleiding leert uw kind boosheid te herkennen en op tijd in te grijpen wanneer de boosheid toeneemt. Uw kind ontdekt wat hem/haar helpt om weer rustiger te worden. Ook ontdekken we samen wat “triggers” voor de boosheid zijn en proberen we deze te “tackelen” of er beter mee om te gaan. Uw kind leert op een positieve manier om te gaan met gevoelens van boosheid. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen worden aangeleerd, zodat uw kind beter rustig kan worden wanneer de emoties oplopen. Hierdoor houdt uw kind het hoofd koel.

Dit kan Praktijk Jong Geleerd voor u betekenen:

Mogelijk wilt u als ouder ook beter om leren gaan met de boosheid, driftbuien, woedeaanvallen en/of gedragsproblemen van uw kind. U kunt in dat geval bij Praktijk Jong Geleerd terecht voor ouderbegeleiding. U leert, door middel van gesprekken, beter omgaan met het negatieve gedrag van uw kind, leert hoe u hier het beste op kunt reageren en uw eigen grenzen kunt stellen.  Op die manier kunt u uw kind helpen om zijn/haar boosheid af te laten nemen en meer positief gedrag te laten zien.

WILT U MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?