Zelfbeeld/zelfvertrouwen

Soms hebben kinderen een kortere of langere periode last van een negatief zelfbeeld en/of onvoldoende zelfvertrouwen. Soms is de oorzaak duidelijk, soms ook niet.

Het liefst ziet u dat uw kind gelukkig is, lekker in zijn/haar vel zit en tevreden is over zijn/haar eigen kunnen. Maar lang niet alle kinderen hebben een positief zelfbeeld en voldoende zelfvertrouwen. Ze kunnen onzeker en/of ontevreden zijn over hun schoolse prestaties, hun sociale contacten (vriendjes en vriendinnetjes), sportieve vaardigheden, hun uiterlijk of hun gedrag. Dit kan leiden tot een laag gevoel van eigenwaarde.

Dit kan praktijk jong geleerd voor uw kind betekenen:

Allereerst vind ik het heel belangrijk dat er oog is voor de kwaliteiten en talenten van uw kind. Dus besteden we daar samen aandacht aan, zodat uw kind daar zelf ook meer oog voor krijgt.

Kinderen met een negatief zelfbeeld en/of onvoldoende zelfvertrouwen hebben vaak negatieve gedachten over zichzelf. Hier is aandacht voor tijdens de begeleiding. Uw kind leert op een andere manier met deze gedachten om te gaan. We werken op basis van ACT en met elementen uit de cognitieve gedragstherapie.

Daarnaast zal ik, als opgeleid Rots en Water trainer, uw kind o.a. leren om stevig te staan. Hierdoor zal hij/zij zich zelfverzekerder voelen en dit ook meer uitstralen.

WILT U MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?