Vol hoofd

We leven in een drukke maatschappij en er wordt veel van kinderen verwacht. Hierdoor klagen steeds meer kinderen over een druk of vol hoofd. Een druk/vol hoofd kan leiden tot rusteloosheid, overmatig piekeren, snel overprikkeld zijn, slechtere schoolprestaties, verdriet, depressieve klachten, boosheid, slaapproblemen, vermoeidheid, en nog veel meer.

Kinderen die gevoelig zijn voor alles wat ze zien, horen, ruiken, proeven en voelen, zullen hier nog sneller last van hebben. Hun hoofd loopt dan letterlijk soms ‘over’.

Kinderen die (snel) last hebben van een vol hoofd zijn gebaat bij ritme/regelmaat, structuur, duidelijkheid, rust en voorspelbaarheid. U kunt hier dus zelf als ouder rekening mee houden. Maar sommige kinderen zijn gebaat bij kortdurende begeleiding om meer inzicht te krijgen en handvatten aangereikt te krijgen.

Dit kan praktijk Jong Geleerd voor uw kind betekenen:

De begeleiding is er op gericht uw kind te leren waar zijn/haar hoofd vol van raakt, hoe hij/zij tijdig een vollopend hoofd kan herkennen en wat hij/zij kan doen wanneer het hoofd vol raakt. Het gaat dan om tijdig ingrijpen, zodat het hoofd niet té vol raakt. Een ‘vollehoofdenthermometer’ zal meer inzicht geven en daarnaast kan ik samen met uw kind het hoofd opruimen met behulp van de Matrixmethode.  Binnen deze creatieve methodiek bedenkt het kind zelf een strategie voor het organiseren van informatie in zijn/haar hoofd. Belangrijke informatie wordt op een handige plek opgeslagen, onbelangrijke informatie wordt weggegooid.

WILT U MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?