Rekenen

Rekenen vond ik vroeger één van de leukste vakken op school, en later wiskunde op de middelbare school, rekenen-wiskunde op de PABO en statistiek op de universiteit. Ik ben er goed in. Helaas geldt dit zeker niet voor alle kinderen, jongeren en volwassenen…. Lang niet iedereen heeft een “rekenknobbel”.

Problemen met het rekenen kunnen heel divers zijn. Uw kind kan bijvoorbeeld moeite hebben met het automatiseren van de sommen, het begrijpen en uitrekenen van verhaaltjessommen, het inzicht in getallen, het rekenen met breuken, procenten, etc….

Soms ontbreekt het rekeninzicht, soms gaat het uitrekenen van de sommen niet zo vlot en wordt daardoor een groot beroep gedaan op het werkgeheugen. Handig leren rekenen is belangrijk om vlot en goed te kunnen rekenen.

Wanneer uw kind problemen heeft met het rekenen is het belangrijk dat hij/zij extra hulp krijgt op school. Soms is dit echter niet voldoende of hebben ouders en/of kinderen de wens om buiten schooltijd extra geholpen te worden.

Dit kan Praktijk Jong Geleerd voor uw kind betekenen:

Ik breng de moeilijkheden in kaart om de doelen van de begeleiding te bepalen. Daarbij kijk ik niet alleen naar de sommen die uw kind wel/niet beheerst, maar ook naar de taakaanpak en het strategiegebruik. We werken aan die vaardigheden waar uw kind nog moeite mee heeft; dit kan zijn het handig rekenen, het automatiseren van de sommen, het rekenen met procenten, enzovoort. We oefenen op papier maar ook spelenderwijs. Zelf maak/bedenk ik spelletjes die we kunnen gebruiken bij het leren van de vaardigheid; zo wordt leren leuk!

Zie hier alvast wat leuke rekenspelletjes (ook voor thuis!)

WILT U MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?