Stress

“Aantal kinderen met stress door prestatiedruk neemt toe” (nieuwsbericht). Stress is normaal (iedereen kent het), maar als je er té vaak of té veel last van hebt, kan dit heel vervelend zijn en lijden tot verschillende klachten. Je voelt je misschien somber, slaapt slecht, kan niet meer goed nadenken of je concentreren, etc. Dit verschijnsel komt ook voor bij kinderen en jongeren. Dit komt (volgens het artikel) door prestatiedruk en een overvloed aan prikkels.

Dit kan Praktijk Jong Geleerd voor uw kind betekenen:

Als de stress belemmerend werkt of wanneer uw kind er last van heeft, is het belangrijk daar iets aan te doen. Sociaal-emotionele begeleiding kan dan helpen. Tijdens deze begeleiding zal gericht aandacht worden besteed aan de stressoren, het omgaan met stress en het verminderen ervan. De begeleiding is onder andere gericht op het krijgen van meer zelfvertrouwen, het omgaan met niet helpende gedachten, het tot rust komen (in je hoofd en in je lijf) en het ontladen op momenten van stress.

Er wordt o.a. gewerkt met ACT (Acceptance and Commitment Therapy) elementen uit de cognitieve gedragstherapie en mindfulness.

WILT U MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?