Sociaal-emotionele begeleiding

Soms voelt een kind of jongere zich even (of een langere periode) niet zo fijn. Hij/zij zit niet lekker in zijn vel en dat kan zich o.a. uiten in boosheid, opstandigheid, verdriet, angst, negatieve gedachten, veel piekeren, moeilijk in slaap komen, etc. Hulp van buitenaf kan in dat soort situaties heel prettig zijn. In een aantal sessies (meestal is de hulp kortdurend) krijgt het kind/de jongere handvatten zodat hij/zij beter met de situatie, gevoelens en/of gedachten om kan gaan. Binnen de begeleiding is ook veel aandacht voor de sterke kanten/kwaliteiten van uw kind! Samen streven we ernaar dat uw kind zich weer fijn gaat voelen.

Kinderen en jongeren (van 8 t/m 20 jaar) én hun ouders kunnen geholpen worden binnen Praktijk Jong Geleerd. In principe wordt er één op één gewerkt, maar indien nodig worden de ouders ook uitgenodigd bij de begeleiding of wordt er juist alleen met de ouders gewerkt. Binnen de begeleiding wordt gepraat, maar daarnaast worden er (afhankelijk van het kind) ook spelletjes en creatieve activiteiten gedaan. Op verschillende manieren leren leidt vaak tot een beter en sneller resultaat. Uw kind krijgt ook wat kleine opdrachtjes mee naar huis. Op deze manier kan hij/zij thuis verder oefenen met hetgeen we besproken hebben.

Praktijk Jong Geleerd kan hulp bieden bij o.a.:

Twijfelt u of Praktijk Jong Geleerd u verder kan helpen of wilt u gewoon even overleggen? Neem vrijblijvend contact op en ik denk met u mee.

WILT U MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?