Over Susan

Hoi, ik ben Susan (de Jong – van Tilborg) en woon samen met mijn man en twee zoontjes (geboren in 2017 en 2019) in Lent. Ik werk als orthopedagoog in mijn praktijk aan huis. Binnen mijn praktijk, Praktijk Jong Geleerd, begeleid ik kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ouders. Dit doe ik met heel veel plezier! Ik vind het een uitdaging om het beste uit hen te halen. En nog belangrijker…. ervoor te zorgen dat elk kind/ouder met zelfvertrouwen en plezier door het leven gaat!

Opleiding

In 2008 ben ik afgestuurd als juf aan de PABO in Helmond. Omdat ik me graag verder wilde verdiepen in de “speciale leerlingen”, ben ik verder gaan studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (opleiding Pedagogische Wetenschappen). Tijdens mijn studie werkte ik als begeleidster binnen de dag-, weekend- en vakantieopvang voor kinderen met autisme en ADHD. Ook kwam ik als ambulant begeleider binnen gezinnen. In 2011 studeerde ik (cum laude) af als orthopedagoog.

Susan

Werk

In de jaren daarna heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren. Van mei 2012 t/m maart 2018 ben ik werkzaam geweest als orthopedagoog binnen een basis GGZ praktijk. Binnen deze praktijk deed ik onderzoek naar leer- en gedragsproblemen en begeleidde ik kinderen op veel uiteenlopende gebieden (zowel op leer- als gedragsgebied). Omdat het begon te kriebelen om ook voor mezelf te beginnen en kinderen in mijn eigen woonomgeving te kunnen helpen, ben ik in september 2017 begonnen met mijn praktijk aan huis.

Binnen mijn werk vind ik het belangrijk om mezelf verder te blijven ontwikkelen. Zo heb ik verschillende cursussen gedaan en congressen bezocht. Gevolgde cursussen/trainingen:

Visie

Ik vind het belangrijk om een kind (of ouder) opnieuw in zijn kracht te zetten. Binnen de begeleidingen besteed ik daarom veel aandacht aan de kwaliteiten van een kind. Daarnaast zal ik een kind helpen om te gaan met de problemen waar hij/zij tegenaan loopt. De begeleiding is concreet en gericht op het opdoen van succeservaringen. Hierdoor zal het zelfvertrouwen van een kind toenemen en komt hij/zij steviger in zijn schoenen te staan.

Jong geleerd is oud gedaan

Jong Geleerd (is oud gedaan); hoe eerder men iets leert, des te langer de vaardigheid zal blijven. Vaardigheden die kinderen in hun jonge jaren leren, nemen zij mee in hun rugzak voor later. Een goede basis (zowel op leergebied als sociaal-emotioneel) is belangrijk voor de toekomst. Ik wil hier graag mijn steentje aan bijdragen en samen met de kinderen en jongeren een rugzak vullen met handvatten waar ze niet alleen nu maar ook in de toekomst profijt van zullen hebben. De handvatten zijn praktische adviezen en concrete ‘tools’. Door niet alleen samen te werken met het kind, maar ook korte lijnen te houden met de ouders en indien wenselijk de leerkracht, intern begeleider of andere betrokkenen halen we samen het beste uit het kind.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?