Ervaringen van ouders en kinderen

Hieronder kunt u een aantal ervaringen lezen van ouders en kinderen met Praktijk Jong Geleerd.

Sociaal-emotionele begeleiding

Dankzij Susan heb heb ik veel over mezelf geleerd en geleerd hoe ik met mijn faalangst om kan gaan.Reactie van meisje (16 jaar)
Onze dochter heeft meer rust in haar lijf en kan beter omgaan met de moeilijkheden die het leven geeft. Haar beleving van angst is enorm afgenomen, doordat ze heeft geleerd dat het erbij hoort en normaal is om soms dingen spannend te vinden. Susan heeft het stukje begeleiding kunnen geven dat wij als ouders niet voor elkaar kregen.Reactie van moeder (meisje 15 jaar)
Susan had vrij snel tijdens de intake door wanneer de problemen waren begonnen en hoe ze er mee aan de gang zouden gaan. We werden als dat nodig was op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De tussentijdse evaluatie hebben we ook als prettig ervaren. Net als het eindgesprek. Super fijne begeleiding gehad. Met als einde dat ze het weer helemaal zelf kan en weer sterk in haar schoenen staat.Reactie van ouders (meisje, 16 jaar)
Ik gun ieder kind en ouder die even vastloopt, deskundige hulp. Susan gaf goede tips en opdrachten aan onze zoon, waarmee hij een weg vond om met zijn emoties om te gaan. Zeer laagdrempelig, fijne gesprekken en goede handvatten. Ik zou Susan zeker aanraden.Reactie van moeder (jongen, 10 jaar)

Ik ben heel tevreden over de behandeling. Mijn dochter is enorm gegroeid en staat veel sterker in haar schoenen. Ik gun ieder kind wat Susan voor mijn kind gedaan heeft. Iedere week groeide haar zelfvertrouwen een beetje meer. Nu gaat ze zelfverzekerd naar school en heeft de leukste vriendinnen. Ze heeft grote stappen gezet! Dit geeft je als ouder ook rust; weten dat je kind zich prettig voelt en zich kan redden in situaties waar ik haar hand niet meer vast kan houden.Reactie van moeder (meisje, 13 jaar)
Ieder kind verdient een Susan.Reactie van jongen 11 jaar
Susan heeft ons goed bijgestaan in een lastige periode voor onze zoon. Ze had meteen een plan van aanpak en in overleg met onze zoon zijn ze ermee aan de slag gegaan. Dit viel niet altijd mee. Maar uiteindelijk is het eind doel behaald!!Reactie van ouders (jongen, 10 jaar)
Ik ben tevreden. Laagdrempelig contact via mail, whatsapp, etc. Een heel prettige omgang met mijn kind; zij voelde zich heel fijn bij Susan en ik vond het ook prettig om te zien hoe Susan met haar omging, ook heel persoonlijk. Goede technieken uit diverse invalshoeken gebaseerd op evidence-based therapieën.Reactie van moeder (meisje, 7 jaar)
Ik vond het heel fijn om met Susan te praten. Aan het begin vond ik het nog moeilijk om mij open te stellen, maar dat veranderde redelijk snel. Dat kwam vooral door haar, omdat ze zo vriendelijk en betrouwbaar is. Ze heeft mij goed geholpen met mijn problemen.Reactie van meisje (16 jaar)

Super bedankt voor je hulp, ook namens A. Ze heeft er echt wat aan gehad!Reactie van moeder (meisje, 10 jaar)
Susan is deskundig, sluit in haar doen en met oefeningen goed aan bij het kind en is ook een goed klankbord voor de ouder. Reactie van moeder (jongen, 12 jaar)

M. vond het altijd leuk om naar jou toe te gaan. Het gaat nu goed met M. Vorige week nog een gesprekje op school gehad en zij beaamde dat M. goed in haar vel zit. En mocht M. in de toekomst nog begeleiding nodig hebben dan weten we jou zeker te vinden. Bedankt Susan 🙂Reactie van moeder (meisje, 10 jaar)

Susan heeft een persoonlijke benadering, is doelgericht en communiceert helder. Ze vertaalt haar deskundigheid in verschillende manieren om te leren. F. voelde zich snel op haar gemak en Susan heeft goed kunnen afstemmen op F. Reactie van ouders (meisje, 13 jaar)
Susan is erg betrokken bij de problematiek van het kind. Daarnaast heeft zij de empathie om de kant van de ouders goed te begrijpen. We hebben de gesprekken als zeer prettig ervaren en onze dochter is dol op haar! Reactie van moeder (meisje, 7 jaar)
Susan is een prettig persoon, heeft mooie oefeningen om mee aan de slag te gaan en heel belangrijk: ziet het kind. Wij hebben zelf besloten een pauze in te lassen, maar hebben wel tips en inzichten opgedaan om verder te gaan. Mocht het toch nodig zijn, dan komen we graag bij Susan terug.Reactie van ouders (jongen, 11 jaar)

Susan is een kundige therapeut. En is laagdrempelig in het contact met ouders en kind. N. Zit veel beter in haar vel en dat hoor ik ook terug van de juf. Reactie van ouders (meisje, 10 jaar)

Goede ervaring gehad. Onze dochter heeft echt baat gehad bij de ondersteuning, hulp en tips en is hierdoor een stuk zelfverzekerder geworden én kan haar emoties goed verwoorden, begrijpen en er mee omgaan.Reactie van ouders (meisje, 12jaar)

Onderzoek/Diagnostiek

Buitengewoon keurig, heel professioneel en genuanceerd mooi deugdelijk rapport en profiel, tevens onderwijskundig adviserend, niet onbelangrijk. Kortom vakwerk. Complimenten! Bedankt! Reactie van vader (jongen, 10 jaar)
Dank voor vanochtend en je voorbereidingen erop! M. was dol enthousiast. Ze zou iedere week wel willen komen zei ze. Susan is super lief, we deden leuke dingen en ik heb dingen geleerd, was haar feedback 🙂 Reactie van moeder (meisje, 9 jaar)
Ik vind jou heel prettig, betrokken, geduldig en kundig. Onze dochter was meteen op haar gemak bij jou en als ouders voelden wij ons erg gehoord. Je bent helder, duidelijk in je uitleg en communiceert op een erg prettige manier. Reactie van moeder (meisje, 11 jaar)
Gedegen onderzoek, secuur, prettige communicatie, fijne begeleiding van het kind, het maximale voor de klant willen doen. Reactie van moeder (meisje, 11 jaar)

Remedial teaching / bijles

Ik mocht alles vragen ook als ik thuis ben mocht ik haar appen/bellen/mailen. Ook was het tijdens de les fijn ook bij haar te zijn. Susan is heel erg betrouwbaar en ze vertelt alles wat ze gaat doen op een rustige fijne manier. Ik heb erg veel geleerd en het was ook gezellig!Reactie van meisje (13 jaar)
We zijn heel tevreden over de begeleiding. We vonden je heel deskundig, lief voor onze dochter, en fijn dat je ook een eerlijk verhaal gaf over de voortgang en de inzet van ons en onze dochter. Je neemt je vak heel serieus, dat waarderen we.Reactie van ouders (meisje, 11 jaar)
Voor mijn gevoel heb jij een fijne band met J. gekregen waardoor ze erg vooruit is gegaan. Dat is meer dan ik verwacht had. De communicatie is goed. Het gaat bij jou verder dan alleen bijles geven. We kunnen ook andere dingen bespreken. Daarnaast het bieden van een sfeer waardoor J. zich open stelt. Susan is een prettige vrouw in de omgang. Ons heeft de bijles enorm geholpen waardoor J. haar passende advies heeft kunnen halen.Reactie van ouders (meisje, 12 jaar)

Ik wil je via deze weg alvast heel hartelijk bedanken voor je fijne en goede begeleiding van K. We zijn heel blij dat we bij jou terecht zijn gekomen, je bent fijn in de omgang, zorgvuldig, hebt het mooi persoonlijk kunnen afstemmen op K. en zijn je heel dankbaar voor de stappen die K. samen met jou heeft kunnen zetten. Voor zijn school en leren maar nog meer voor wat het betekent voor zijn gevoel over zichzelf, van onmacht en alles wat niet lukt naar weer meer een gevoel van competentie. School was trouwens ook zeer over je te spreken! 😃 Ik wens je veel succes met je praktijk en wie weet tot een volgende keer! Reactie van moeder (jongen, 11 jaar)
 

A. was heel blij gisteren met je uitleg, hij zag ineens het licht zei hij!! Dank wederom.Reactie van moeder (jongen, 11 jaar)

In het begin vond M. het best spannend om naar jou toe te gaan. Toen het niet meer nodig was vond ze het erg jammer dat de begeleiding op hield. Susan heeft haar en ook ons heel goed op de hoogte gehouden van de bijlessen. We hebben er veel aan gehad, en nog belangrijker: onze dochter kreeg steeds meer zelfvertrouwen. En was hierdoor ook klaar om naar de middelbare school te gaan.Reactie van moeder (meisje, 12 jaar)
Heel erg bedankt, het heeft A. enorm vooruit geholpen en zelfvertrouwen gegeven. Dank voor je verslaglegging en de weergave van zaken. We zijn erg blij met de resultaten die jij en A. hebben bewerkstelligd, top! We gaan zorgen dat we op dit niveau blijven.Reactie van moeder (jongen, 10 jaar)
Heel erg bedankt voor je goede inzet, H. heeft enorm veel geleerd dankzij jou!Reactie van moeder (jongen, 11 jaar)
We hebben de ondersteuning vanuit Susan als prettig ervaren en onze zoon ging altijd “fluitend” en ontspannen naar de RT lessen toe.Reactie van ouders (jongen, 9 jaar)
Ik ben heel tevreden over de geboden begeleiding en de omgang met mijn dochter tijdens de les . Ze had aanvankelijk geen zin in de extra lessen maar uiteindelijk ging ze er toch zonder tegenzin heen. Haar school resultaten voor het betreffende onderdeel zijn goed vooruit gegaan.Reactie van moeder (meisje, 10 jaar)