Leren leren / studievaardigheden

Op de middelbare school wordt een groter beroep gedaan op de studievaardigheden van de kinderen en jongeren. Ze moeten letterlijk ‘leren leren’. Zeker niet alle kinderen kunnen dit van nature direct heel erg goed. Ze lopen bijvoorbeeld vast op de hogere verwerkingssnelheid, weten niet goed hoe ze het beste kunnen leren, hebben moeite met het plannen van hun schoolwerk of ze kunnen wel plannen maar hebben moeite om zich aan de planning te houden. Er kunnen tal van andere problemen aan het licht komen. Soms hebben kinderen wat extra hulp nodig bij het ‘leren leren’.

Dit kan Praktijk Jong Geleerd voor uw kind betekenen:

Jaarlijks geef ik een cursus aan kinderen uit groep 8 die de overstap maken naar het voortgezet onderwijs. Individuele begeleiding is ook mogelijk (ongeacht de klas waarin uw kind zit). Praktijk Jong Geleerd kan uw kind begeleiden bij alles op het gebied van ‘leren leren’. Hieronder een paar voorbeelden:

  • het leren van woordjes in een vreemde taal
  • het op een efficiënte manier leren voor toetsen
  • het plannen van het schoolwerk
  • het maken van aantekeningen

Het is dus niet zo dat uw kind zijn/haar (totale) huiswerk bij Praktijk Jong Geleerd maakt. Indien u dit wel wenst, kunt u beter contact opnemen met een instituut voor huiswerkbegeleiding. Twijfelt u of Praktijk Jong Geleerd uw kind verder kan helpen, schroom dan niet om contact op te nemen. Ik denk graag met u mee!

WILT U MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?