Cursus ‘Naar de brugklas’

Voor veel kinderen is de overstap van de basisschool naar de middelbare school/voortgezet onderwijs een spannende stap en een ingrijpende verandering. Er gaat veel veranderen… Ze gaan naar een grotere school, krijgen verschillende leerkrachten, nieuwe vakken, meer huiswerk, nieuwe talen, en ga zo maar door….

In deze cursus wil ik uw kind beter voorbereid en met meer zelfvertrouwen de overstap laten maken naar de brugklas. Uw kind leert een aantal effectieve leerstrategieën en krijgt praktische tips.

Inhoud van de cursus:

  • Woordjes leren in een vreemde taal, hoe doe je dat op een handige manier?
  • Hoe maak je goede aantekeningen?
  • Hoe leer je op een slimme en efficiënte manier voor een toets?
  • Mindmappen; hoe doe je dat en wanneer kun je het gebruiken?
  • Agendagebruik en huiswerkplanning; hoe houd je overzicht en zorg je ervoor dat je alles op tijd af krijgt?
  • Zelfvertrouwen vergroten (hoe om te gaan met deze nieuwe, leuke maar ook spannende stap?)

Na afloop van iedere bijeenkomst krijgt uw kind een opdracht mee naar huis die de volgende bijeenkomst besproken wordt. Ten behoeve van de effectiviteit van de cursus is het belangrijk dat het huiswerk gemaakt wordt.

Praktische informatie:

Dag en tijdstip van de cursus:
De cursus wordt gegeven op donderdagmiddag van 16:30u tot 17:30u in de periode tussen 9 mei en 7 juli 2022 (in totaal 5 bijeenkomsten). De zesde bijeenkomst wordt gepland in oktober 2022.

Op het aanmeldformulier kunt u eventuele verhinderdagen aangeven zoals kamp of musical (daar wordt bij het inplannen van de definitieve data zoveel mogelijk rekening mee gehouden). De definitieve data worden uiterlijk 21 april bekend gemaakt. 

Mocht je wel geïnteresseerd zijn, maar je zoon/dochter kan niet op deze dag en dit tijdstip, vul dan onderstaand contactformulier in. Mocht er eventueel nog een tweede groep starten, dan zal ik je vrijblijvend hierover informeren.

Groepsgrootte:
4 tot 6 kinderen per groep.
De cursus gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.

Kosten:
€160,- (voor 6 bijeenkomsten; inclusief materialen)

Plaats:
De cursus wordt gegeven vanuit de praktijk (Frankrijkstraat 235 in Lent). 

Aanmelden? 

Wilt u uw zoon of dochter opgeven voor deze cursus, dan kunt u het online aanmeldformulier invullen (opgeven kan t/m 18 april, vol=vol). Wilt u liever eerst nog meer informatie, vul dan onderstaand contactformulier in en ik neem z.s.m. contact met u op. 

Reactie van ouders:

“De cursus is een goede voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Een korte training waar de kinderen inhoudelijk op efficiënte wijze tools krijgen aangeboden om snel mee aan de slag te kunnen”.

“Onze dochter heeft een duidelijk inzicht gekregen hoe ze haar huiswerk moet plannen. Het heeft haar veel zekerheid gegeven”

WILT U MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?