Cursus ‘Naar de brugklas’

Voor veel kinderen is de overstap van de basisschool naar de middelbare school/voortgezet onderwijs een spannende stap en een ingrijpende verandering. Er gaat veel veranderen… Ze gaan naar een grotere school, krijgen verschillende leerkrachten, nieuwe vakken, meer huiswerk, nieuwe talen, en ga zo maar door….

In deze cursus wil ik uw kind beter voorbereid en met meer zelfvertrouwen de overstap laten maken naar de brugklas. Uw kind leert een aantal effectieve leerstrategieën en krijgt praktische tips.

Inhoud van de cursus:

  • Woordjes leren in een vreemde taal, hoe doe je dat op een handige manier?
  • Hoe maak je goede aantekeningen?
  • Hoe leer je op een slimme en efficiënte manier voor een toets?
  • Mindmappen; hoe doe je dat en wanneer kun je het gebruiken?
  • Agendagebruik en huiswerkplanning; hoe houd je overzicht en zorg je ervoor dat je alles op tijd af krijgt?
  • Zelfvertrouwen vergroten (hoe om te gaan met deze nieuwe, leuke maar ook spannende stap?)

Na afloop van iedere bijeenkomst krijgt uw kind een opdracht mee naar huis die de volgende bijeenkomst besproken wordt. Ten behoeve van de effectiviteit van de cursus is het belangrijk dat het huiswerk gemaakt wordt.

Cursus volgen in 2024?

Vermoedelijk zal in mei 2024 weer een nieuwe cursus van start gaan. Meer informatie volgt rond februari 2024. 

Zullen we u op de hoogte houden over de cursus? 

Zullen we u een mail sturen zodra meer informatie over de cursus beschikbaar is? Vul dan hieronder uw contactgegevens in. 

Reactie van ouders:

“Dank je wel voor jouw lessen. Ik wilde dat ik dit vroeger had meegekregen. Had mij vast meer geholpen met het leren.”

Mijn dochter heeft de ondersteuning van Susan altijd als prettig ervaren. De aandacht, uitleg en de gezelligheid maakte het een positieve ervaring. Tijdens de cursus ‘naar de brugklas’ staat de aandacht voor het leren leren centraal. Mooi om dit alvast mee te kunnen geven.

“De cursus is een goede voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Een korte training waar de kinderen inhoudelijk op efficiënte wijze tools krijgen aangeboden om snel mee aan de slag te kunnen”.

“Onze dochter heeft een duidelijk inzicht gekregen hoe ze haar huiswerk moet plannen. Het heeft haar veel zekerheid gegeven”

WILT U MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?